Szállítás

A nálunk megvásárolt, megrendelt árucikkek személyes átvétellel vagy csomagküldő szolgálattal is kérhetőek. A telefonos egyeztetést kérünk, így részletesen tudjuk egyeztetni az átvételi igényeket és a kínálatot esetlegesen más cikkek ajánlatával módosítva vagy kiegészítve rendelését.

Koi Mánia

A megrendelt cikkeket a gyári csomagoláson kívül gondosan becsomagoljuk, hogy teljes biztonságban jussanak el Önhöz. A tárgynapon délig leadott rendeléseket következő munkanapon adjuk át a futárnak és a harmadik napon (amennyiben az munkanapra esik) már Önnél lehet a csomag. Amennyiben személyesen szeretné átvenni az egyeztetett terméket vagy élő halakat, akkor szívesen látjuk üzletünkben és az előre megbeszélt napon előkészítjük Önnek a termékeket. Az utánvéttel kért megrendeléseinket a GLS csomagküldő szolgálattal küldjük el Önnek. Kedvező árakkal és háztól házig szállítással gondoskodnak róla, hogy a termékek épségben eljussanak Önhöz. A GLS weboldalán a csomag útja nyomon követhető.

A csomag ára utánvéttel átvételkor fizetendő beleértve a megrendelt áru és a csomagkiszállítás díját is.

Rendszerünk a szállítási díjat automatikusan kalkulálja, mely díj a kosár oldalon azonnal látható. Aktuális csomagküldési árainkat az ÁSZF tartalmazza.

A csomagküldési árak változtatásának jogát fenntartjuk!

Nagyobb csomag esetén külön díjszabásról értesítjük.

Akár raklapos nagyságú csomagot is tudunk Önnek küldeni.


Élő állatot nem áll módunkban futárszolgálattal csomagban elküldeni!

P1110682Erre a magyar jogszabályok nem is adnak lehetőséget, amit mi teljes mértékben támogatunk és elfogadunk. Nagyon fontos vásárlás előtt mindig szemrevételezni az állatot és számunkra a legkedvezőbb egyedet kiválasztva személyesen átvenni és szállítani.  Ezzel minimálisra csökkenthetjük a stressz hatásokat.

A biztonságos szállításhoz szükséges csomagolásban természetesen segítünk Önnek! A távolság és az egyedek függvényében csomagoljuk megfelelő nagyságú vizes-oxigénes zsákba a halakat és esetlegesen kartonba rakva a zsákot. Igyekszünk megfelelő gondossággal informálni Önt az átvételkor a kiválasztott hal szállítása, telepítése, tartása, etetése legoptimálisabb módjáról.
Igény esetén a hal fajtájához általános leírást is adunk.

Néhány tanács arra az esetre, ha Ön csomagol halat szállításra

P1110696Amennyiben a halakat nylonzacskóban szállítjuk, éppen csak annyi vizet töltsünk bele, hogy a hátuszonyt ellepje. Nyomjuk ki a levegőt a zacskóból, és adjunk hozzá 5-10-szer annyi oxigént, mint a víz mennyisége. Ez körülbelül 6 órára elég. Ha nem áll rendelkezésre oxigén, csak normál levegő van a zacskóban, az 1-2 óráig elegendő.

Ettől kezdve a fő probléma az ammónia felgyülemlése és a hőmérséklet. Kísérletek eredményei szerint a zacskó 30 perces úsztatása csökkentette a hősokk miatt előforduló halálozási arányt, különösen a kishalaknál. A kísérletben a hal 1 óráig volt a zacskóban. A második esetben a hal 4 órát töltött a zacskóban és utána 30 percet a tó felszínén. Ekkor a halálozási arány nőtt. Javaslatunk szerint amennyiben a hal már 2 órát töltött a zacskóban, inkább eresszük azonnal a vízbe, mert a hősokk kockázata kisebb az elhasznált vízénél.

Általános szabály, hogy minél gyorsabban érjünk haza a hallal és kezdjük meg a 30 perces szoktatást, mellyel a hősokk elkerülhető. A teljes hozzászokás a vízhez néhány napot vesz igénybe. Korábban említettük a pH és az ammónia mérgező hatása közötti összefüggést. A halak a zacskóban lévő víz pH-ját jelentősen csökkentik szén-dioxid kilélegzésével, így a felgyülemlett ammónia kevésbé mérgező. Ha a zacskót kinyitjuk és a szén-dioxid részben eltávozik, vagy a szállításhoz használt vízhez a tó vizéből adunk, a pH hirtelen megemelkedhet, és a vízben oldott ammóniamennyiség súlyosan mérgezővé válhat. Ezért csak közvetlenül a vízbe tétel előtt nyissuk ki a halak zacskóját és soha ne keverjünk a zacskó vizéhez másmilyen vizet.

Újonnan vásárolt halainkat lehetőség szerint karanténozzuk!

Platina Ogon 40 cm
Platina Ogon 40 cm

A karanténoztatás külön tartályban (természetesen szűréssel és levegőztetéssel) folyamatos megfigyeléssel történjen és ne rögtön helyezzük be a tóba a halat, mert ezzel veszélyeztetjük a már meglévő egészséges halainkat.

A karantén ideje legalább 2 hét legyen és a már meglévő régi halainkból tegyünk ki az újakhoz a medencébe 1-2 példányt. Így kiderül az is, hogy az új halak veszélyesek-e a régi állományra. Inkább a külön medencében derüljön ki, ha gond van, mert így minimalizálni tudjuk az esetleges veszteséget.

Mindenképpen érdeklődjünk a kereskedésben, hogy a halak átestek-e parazitamentesítésen és egyéb kezeléseken. Egy lelkiismeretes kereskedő karantén nélkül nem is árulja halait. Ne vásároljunk olyan helyen, ahol azt mondják, hogy ilyesmire nincs szükség, mert az katasztrofális következménnyel járhat!

Az új halaknak alkalmazkodniuk kell az új környezetükhöz, új baktériumokkal és esetleg egyéb élősködőkkel találkoznak, amik nem egyeznek a megszokott életkörülményeikkel. Az új halak a tóba helyezés után 2-3 nap alatt együtt kell, hogy ússzanak és táplálkozzanak a többiekkel.

Shiro 40 cm
Shiro 40 cm
Japán koi ponty

A Koi mánia karanténozási szokása

  • Minden hozzánk érkező halat megvizsgáltatunk, karanténozunk, fertőtlenítünk, féreg írtunk, megfigyelünk.
  • A halak megtekinthetőek beérkezéskor is, de csak két hét után megvásárolhatóak.
  • Minden tartályunk külön szűrő rendszerrel van ellátva, készleten lévő halainkat újonnan
    beérkezőkkel nem keverünk, vagy elölről kezdjük a karantént az adott tartályban.
  • Pontos nyilvántartást vezetünk a beérkezésekről és az adott kezelésekről.

Nekünk nagyon fontos, hogy tőlünk kizárólag egészséges hal kerüljön minden Kerti tó tulajdonos birtokába, mert Vásárlóinkkal hosszú távú kapcsolatot szeretnénk kialakítani.

aranyhalFigyelmünket vásárlóink
minden halacskájára kiterjesztjük.

Kérje visszahívásunkat!