Mind a(z) 10 találat megjelenítve

Jöjjön el személyesen és válassza a legszebbet!

Az aranyhalak a legrégebben kitenyésztett és a legnépszerűbb tavi halak közé tartoznak. Eredetileg az ezüstkárászból (Carassius auratus gibelio) tenyésztették ki különféle forma- és színváltozatban. Először valószínűleg táplálkozási célokból tartották, majd a legtetszetősebb egyedeket “hobbi” célra továbbszaporították.  Az életkora nagyon változó, de általában 10-20 évre tehető. 18 hónaposan válik ivaréretté és nagyon szapora fajta.

Ő az, akitől kívánni szoktunk, ami a mese szerint be is teljesedik! Tehát kedves kerti tó tulajdonosok! Ne hagyjunk fel a próbálkozással, nekünk is hozhatnak az aranyhalak szerencsét! Az aranyhal memóriája kiváló, mint a koiknál is megfigyelhető, a kézhez szokott halaink a téli eletetés után is emlékeznek ránk és a kézből evésre, vagyis nem mindig kell előröl kezdeni a kézhez szoktatásukat. Így igazi házi kedvenc válhat belőlük is.

Válasszuk a leginkább nekünk tetsző aranyhal változatok közül!

A ma kereskedelemben kapható színvariációk mind mesterségesen kitenyésztett változatok. Az aranyhal az egyik legváltozatosabb díszhal, némely változatai nem is hasonlítanak egymásra. A “legegyszerűbb” változat a közönséges aranyhal, nekik villás a farkuk. Azonban az aranyhalak kaphatók fátyolfarkú változatban is. Népszerű még a tarka (Shubunkin), a hólyagszemű, a legyezőfarkú, az „égre néző” szemű, a rizsszemes pikkelyű, a fekete teleszkópszemű, az oroszlánfejű, és a gombafejű aranyhal is. Megkülönböztetünk egyszerű és osztott farkú aranyhal-törzseket

 – > Töltse le nyomtatóbarát tájékoztatónkat

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a honlapon szereplő fotók, árak a halakról tájékoztató jellegűek, nem az aktuális készletet mutatják!