Mind a(z) 11 találat megjelenítve

Beszerezhetőek automata módon működő etetők, melyek segítik a rendszeres etetést távollétünk alatt. Igény szerint megfelelően programozhatóak, levéve vállunkról az etetés feladatait.

Etetési eszközök kiválasztásánál és azok beállításánál fontos figyelembe vennünk a megfelelő haltáp (lebegő vagy süllyedő) kiválasztása után az aktuális hőmérsékletet is.

A halak etetése a vízhőmérséklet függvényében:

Gerven automata etető
Gerven automata etető

10 °C alatt: ne etessünk
10–15 °C: heti 2-4 alkalommal
15–29 °C: napi 2-4 alkalommal
29 °C felett: ne etessünk

A túletetés egyik következménye a vízszennyezés és az algásodás kialakulása. A máj elzsírosodásához, zsírembólia kialakuláshoz és immunrendszer gyengüléshez, a szív túlterheléséhez vezethet. A rossz vízminőség kialakulásakor pedig has vízkor ill. bakteriális fertőzés, darakór, mérgezés (kiemelkedő nitrit és ammónia színt) alakulhat ki.

Etetési arany(hal) szabály avagy milyen gyakran etessünk?
Jobb, ha kevesebb tápot adunk gyakrabban, mintha sokat adunk ritkán.

Mit tegyünk, amikor elutazunk?
Inkább ne etessük napokig, minthogy helytelenül legyenek táplálva halaink. Ha pár napig nincsenek a halak etetve, még jótékony diétának is betudhatjuk. Ráadásul a halak utazásunk alatt etetés nélkül is találnak némi természetes táplálékot a vízben például szúnyoglárvát.

Ha bizonytalanok vagyunk, hogy el tudjuk-e látni a rendszeres etetés feladatát vagy hosszab időre elutazunk, akkor érdemes az automata etetési eszközök mellett döntenünk.