Algamentesítés

Algamentesítésre egyszeri és hosszan tartó, valamint megelőző kezelések találhatóak termékeink között. Előírásszerűen adagolva biztonságosak a tóban élő halak és növények számára.

Zöld vizű, algás tó
Zöld vizű, algás tó

Algamentesítés vagyis megoldások a zöld víz és az UV hatásai ellen

Az algamentesítés az egyes tótulajdonosok életét talán legjobban megkeserítő dolog. Az alga, amit a amit a köznyelv vízvirágzásnak vagy algavirágzásnak nevez. Van akinél állandóan fennáll, van akinél csak tavasszal fordul elő és egy szűk réteg még soha nem találkozott vele. Állítólag a halakat nem zavarja az algásodás, de ezt nehéz eldönteni, mivel nem látjuk őket. Számos cikkben találhatók különféle magyarázatok és a kereskedelemben is sokféle kémiai „varázsszer” és mechanikus eszköz kapható a zöld víz kitisztítására.

A zöld vizet a vízben lebegő phytoplanktonok okozzák. Ezek a mikroszkopikus élőlények (átlagos méretük 15 mikron, 0.0015 cm) az algák családjához tartoznak. Minden tóvízben található belőlük valamennyi, a kristálytisztának tűnő vízben egyszerűen csak kevesebb van.

Zeolit
Zeolit

Alapigazság, hogy a Zeolit a kerti tó őre, azonban egyéb termékek használatával is sikerrel végezhetjük el az algamentesítést, hogy kerti tavunk vize tisztává váljon és halaink látványát is jobban élvezhessük!

Amennyiben bővebb információt szeretne a sikeres algamentesítési módszerekről, megoldásokról, akkor olvassa el a Zeolit a kerti tó őre, vízkezelési alap tudnivalókat, helyes pH érték beállításával kapcsolatos tudnivalókat vagy hívjon bizalommal telefonon, minden kérdésére szívesen válaszolunk!

Showing 1–16 of 96 results