,

Adalékanyag mentes só 5 kg

   Vásárolj legalább 30000 Ft értékben, és csomagod ingyen kiszállítjuk!
Összehasonlít

Elfogyott

750 Ft
egységár: 150 Ft /kg

Elfogyott

Adalékanyag mentes Erdélyi só – 5 kg-os kiszerelésben

A kézzel bányászott és aprított só, mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, 84-féle ásványi anyagot, és természetes Őstengeri iszapot tartalmaz. Nem tartalmaz E536-kálium-ferrocianid – csomósodásgátló adalékanyagot, amely a kereskedelmi forgalomban kapható só termékek szinte mindegyikében megtalálható. Összetétele: 97% NaCl, 3% egyéb ásványi anyag és nyomelem.

Kerti tó sózásának előnyei
• természetes anyag
• olcsó
• javítja a stresszes hal állapotát
• lényeges ásványi anyagokat ad a tó vizéhez
• javítja a kopoltyú lemezek funkcióját ( a gázcserét )
• megvédi a halakat az esetleges nitrit mérgezéstől
• egyes betegségek elleni is használható illetve segíti a gyógyulás utáni lábadozást

Irányadó mennyiségek:
Tó növények nélkül
Adjunk 2 kg sót, minden 1000 liter vízhez. Körbe a tó kerülete mentén oszlassuk el egyenletesen a sót a vízben. Egy óra után mérjük meg a só koncentrációt, 0,2%-nak kell lennie. Ha túl magas az érték, végezzünk részleges vízcserét addig, amíg be nem áll az említett érték.
Tó növényekkel
Néhány vízi növény érzékeny a sóra, ezért használjunk alacsonyabb só töménységet ebben az esetben, ha növények vannak a tóban. Adjunk 1 kg sót 1000 liter vízhez. Ekkor a töménység 0,1 % lesz. Ha túl magas az érték, végezzünk részleges vízcserét addig, amíg be nem áll az említett érték.
Só fürdő betegségek kezelésére
Több külső parazita és gombás fertőző betegség is ( trichodina, chilodinella, ichthyobodo, epistylis, costiasis, tetrahymena, lernea ) megszüntethető rövid só fürdővel. Az ajánlott dózis só fürdő estén 10-20 gramm / liter ( 100-200 gramm / 10 liter víz). Ne hagyjuk a kezelendő halat 10 percnél tovább a só fürdőben.

Minőségét korlátlan ideig megőrzi! Száraz, hűvös helyen tartandó. Származási ország: Románia