,

Digitális vízteszt, vízelemző – Velda Aqua Tester Pro

Velda
   Vásárolj legalább 30000 Ft értékben, és csomagod ingyen kiszállítjuk!

digitális vízteszt bluetooth kapcsolattal 8 vízparaméter gyors kiértékelésére kerti tavakhoz és édesvízi akváriumokhoz

Összehasonlít

Kifutott!

A jövő víztesztere megérkezett! Ezzel a forradalmi vízteszttel könnyebb a tesztelés mint valaha. Az új Aqua Tester Pro-val pillanatok alatt ellenőrizheted a tavad vizének paramétereit.

AQUATESTERPRO
Ez a digitális vízelemző speciális indikátorok segítségével teszteli pillanatokon belül tavának legfontosabb vízparamétereit. A digitális tesztelés eredménye rendkívül pontos, az eredmények Bluetooth segítségével a Pond Test App-ba küldhetőek telefonjára vagy tabletjére. A Pond Test App az összes értéket felhasználja a kiértékelés során. A korábbi mérések eredményei visszanézhetőek.

https://www.youtube.com/watch?v=rSqiOsoJNDo

Hogyan működik?
1. Mártsuk az indikátort a vízbe 1 mp-re. Rázzuk le a felesleges vizet róla, és várjunk 60 mp-et.
2. Egyszerűen húzzuk el az indikátort az érzékelő előtt, és máris leolvashatjuk az értékeket.
3. Bluetooth segítségével a telefonunkra küldhetjük a mért értékeket, és a Pond Test App segít kiértékelni és komplett diagnózist felállítani a vízparaméterek alapján.

Speciális tulajdonságok
Az AquaTesterPro-nak számos előnye van a hagyományos tesztekkel szemben:
Biztonságos bárki számára: Nem kell vegyésznek lenned, hogy ismerd a vízparamétereket. Nincs szükség vegyi anyagokra.
Maradj kapcsolatban: Egyszerű Bluetooth kapcsolat a Velda AquaTesterPro és a Velda Pond Test App között. Az applikáció egyaránt elérhető Anrdoidra és iOS-re.
Nyomon követés: A digitális teszteredmények a Pond Test App segítségével elmenthetőek. A korábbi értékek változását grafikonon is megjeleníti.
Gyakori használatra: A teszt eredmények pontosságával kapcsolatos kétségek miatt az emberek nem ellenőriznek rendszeresen. Már 100% -ban biztos lehet az eredményben.
Applikáció: Töltsd le az ingyenes Pond Test App-ot, add meg a tavad adatait, és tudd meg hogy a mért értékek mit jelentenek a saját tavad esetében.
Gyorsabb víztesztelés: Egyszerűen csak húzd el az érzékelő előtt az indikátort, hogy a 8 értéket egyszerre megmérd. Csak néhány másodperc az egész. A nagy érzékenységű szenzorok azt jelentik, hogy az AquaTesterPro sokkal pontosabb eredményt garantál a hagyományos tesztcsíkos tesztekhez képest.

Mért értékek
pH: A víz kémhatását mutatja, fontos tudni az értékét, mielőtt vízbeállító vagy algairtó szereket használnánk.
KH: Karbonátkeménység. A víz pufferkapacitását adja. Ha túl alacsony, akkor könnyebben ingadozik a pH érték.
GH: Összkeménység. A víz kalcium és magnézium ion mennyiségét mutatja. Ha magas, bezavarosodhat a víz, ha alacsony az gátolja a növények növekedését.
NO2: Nitrit. A nitrifikáló baktériumok a szerves komponenseket ammóniává, majd nitritté és végül nitráttá alakítják. A vízben lévő túl sok nitrit káros a halakra.
NO3: Nitrát. A növények maradványaiból, halak ürülékéből vagy kerti műtrágyával kerül a vízbe. A vízi növények felveszik a nitrátot, de ha a nitrifikációs folyamat nem jól működik, akkor a túlzott nitrát szint miatt zöld, algás lesz a víz.
TA: Teljes lúgosság. A pH szint egyensúlyáért felel. Ha a TA szint megfelelő, akkor a víz kevésbé lesz érzékeny az időjárásra, és a vízben oldott anyagokra. A vízminőség javítására tett próbálkozások is nagyobb sikerrel járnak.
CL2: Klór. A tó vizében ideális szintje nulla. Veszélyes a halakra és a hasznos baktériumokra is.
CO2: Szén-dioxid.

121560-Használati utasítás Velda Tester Pro készülék

Az Aqua tester Pro speciális vízelemző készülék a Veldától, pár másodperc alatt megmutatja a víz legfontosabb minőségi paramétereit.

A digitális teszt eredménye bluetoothon keresztül egyszerűen továbbítható.

Az Aqua tester Pro app –ban tárolhatják és kezelhetik a tóvízről mért adatokat.

 

Az Aqua Test Pro+app első használata:

Töltse le az Aqua Tester Pro app ot az APP store ból IOS, vagy a Play áruházból androidos operációs rendszer esetén. Telepítse fel az alkalmazást az okos telefonjára, vagy tabletra.

Nyissa ki a készüléken lévő hátsó fedelet, és  helyezzen be 3 db AAA ceruza elemet a készülékbe. ( a csomag nem tartalmazza az elemeket)

Nyomja meg a kerek gombot, hogy bekapcsolja a víz elemző készüléket. Majd kapcsolódjon a készülékkel blootooth on keresztül okos eszközéhez, és frissítse az Aqua tester pro alkalmazást.

A Frissítést elvégezheti a SETTINGS menüpontban az appon belül, és kattintson az UPDATE FIRMWARE menüpontra.

Ne szakítsa meg a frissítést.

A jövőben az utolsó mért paraméterek kijelzésre kerülnek a képernyőn, a készülék bekapcsolását követően. az adatok törlésre kerülnek az elemcsere alkalmával.

Aqua Tester Pro használatát követően, nyissa fel a hátulját a készüléknek és tisztítsa meg a lencsét egy puha ruhával.

Tárolja a készüléket száraz hűvös helyen lezárt dobozban.

A készülék érzékeny a nedvességre, nem használható +2 celsius fok alatt és 30 celsius fok felett.

 

Tesztelés menete:

Vegyen néhány mintát az akvárium vagy tó vizéből több helyről, majd keverje össze a vett mintákat, hogy  átlagos értéket kapjon.

Érdemes mintát venni például a tó fenekéről, a felszínéről, és a szűrő visszafolyási pontjától, és ezeket a mintákat kell keverni az átlagos érték megállapításához.

A mintavételhez használjon tiszta üveget. A tester nem alkalmas sós víz és medence vizének tesztelésére.

1.)Vegyen ki egy teszt csíkot a tartó csőből, és ne érintse meg kézzel a teszt felszínt. Mártsa rögtön a vízmintába 1 másodpercre, rázza le a felesleges folyadékot majd tartsa vízszintesen a tesztcsíkot.

Várjon 60 másodpercet. Vigyázzon ne érintse meg a tesztcsík teszt felületét mert az hibás eredményhez vezet!

2.) kapcsolja be az Aqua test pro készüléket a középső kerek gombbal, majd a tesztcsíkot egy mozdulattal balról jobbra húzza el a készülék hátsó nyitott részén keresztül a lencse előtt olyan módon, hogy a Teszt csík teszt része felfelé nézzen a képen látható módon.

Ekkor  akijelzőn megjelennek a mért eredmények

Ha  a teszt hibás a kijelzőn X jelenik meg. Ebben az esetben érdemes megtisztítani a lencsét egy puha ruhával és újra elhúzni a tesztcsíkot a lencse előtt.

A középső kerek gomb többszöri megnyomásával a mért eredmények egymás után megjelennek a kijelzőn, és az értékek leolvashatóak.

 

 

Opcionálisan Használja az Appot A play áruházból androidra, vagy a App store ból IOs re.

3.) kapcsolja be az Aqua tester Pro készüléket a kerek gombbal. Töltse le az utolsó mért adatokat Bluetooth on keresztül, és mentse el a mért adatokat.

Tömeg 0,4 kg
Méretek 220 × 200 × 80 mm
Gyártó