, , , ,

emAQUA baktérium 20 l

   Vásárolj legalább 30000 Ft értékben, és csomagod ingyen kiszállítjuk!
Összehasonlít

27000 Ft
egységár: 1350 Ft /l

Az emAQUA mikrobiológiai termékünket kifejezetten vizek, vizes élőhelyek kezelésére fejlesztettük ki. Kiválóan alkalmas a nagyobb természetes vizek, halastavak, horgásztavak tisztántartásában, természetes állapotuk, ökológiai egyensúlyuk megőrzésében. Szintén sikerrel alkalmazható a kisebb kerti tavakban, a kül- és beltéri medencék vegyszermentes kezelésében.

Az emAQUA-ban olyan jótékony hatású mikroorganizmusok (tejsav és fotoszintetizáló baktériumok, élesztő gombák) találhatóak, melyek segítségével nemcsak az algapopuláció szorítható vissza, nemcsak a mérgező gázok tűnnek el, hanem az iszap vastagsága is csökken azáltal, hogy a mikroorganizmusok az üledékben lévő szerves anyagokat feltárják és azok a táplálékláncba épülve hasznosulnak.

Az emAQUA vegyszer- és GMOmentes, nem jelent veszélyt sem a halakra, sem más élőlényekre. Az ökológia gazdálkodásban a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. megállapítása szerint megfelelő készítmény!

 

Az emAQUA felhasználási területei

 • Természetes, élő vizeken: tavakban, folyókban, holtágakban stb.
 • Mesterséges vizeken: horgásztavakban, termelőtavakban, kerti- és dísztavakban
 • Akváriumokban
 • Kültéri és beltéri medencékben

Az emAQUA hatásai

 • Az üledékben lévő szerves anyagokat feltárja és azok a táplálékláncba épülve hasznosulnak
 • Csökkenti az iszapréteg vastagságát, ezzel egyúttal növeli a vízmélységet
 • Az algapopulációt visszaszorítja
 • Helyreállítja a vizek ökológiai egyensúlyát
 • Javítja a víz minőségét
 • Szerves anyagok lerakódása miatt keletkezett rothadási folyamatok, ezáltal a mérgező gázok megszüntetése
 • Segítségével tiszta, antioxidánsokban gazdag és szagtalan víz nyerhető

Tavak javasolt kezelése emAQUA-val

Tavasszal, amikor a víz hőmérséklete először emelkedik 5 C fölé (az első algalerakódás előtt) érdemes megkezdenünk a kezelést. A javasolt dózis 1-1,5 litert /10 m3 tóvízre számítva.

A tó nagyságától függően a kimért mennyiség 2/3 részét töményen kell kijuttatni a tó vizébe. A másik 1/3 részét vízzel felhígítva (lehetőség szerint a tó vizével hígítsuk 1:10 arányban) kézi vagy motoros permetezőbe a tó felületére illetve a part menti részeire egyenletesen, teljes lefedettséggel kipermetezni. Lehetőség szerint a permetező porlasztófeje minél apróbb cseppekre porlasszon.

A kezelést 4-6 hetente ismételjük meg. A nagyobb nyári melegekben gyakrabban, 3-4 hetente szükséges elvégezni a tavak kezelését.

Az emAQUA alkalmazásának fontossága természetes és mesterséges vizekben

A túlzott szerves anyag felhalmozódás a felszíni vizekben az élet számára kedvezőtlen folyamatokat indukál, mint például az algák és a cyanobaktériumok túlzott mértékű elszaporodása, amelyek az oxigénháztartást felboríthatják és toxinokat is termelnek, az oxigénhiányos környezetben történő rothadás, mely során mérgező gázok (kénhidrogén és ammónia) keletkezhetnek és ide sorolható maga az eutrofizáció jelensége is.

Sajnos az ember generálta és a természetes úton keletkező szennyező forrásokat, amelyből végeredményben iszap képződik, nem lehet megszüntetni végérvényesen egy felszíni vízterületen. A folyamatosan keletkező iszaptömeget időközönként el kell távolítani, amelyre eddig csak mechanikai megoldások léteztek, de ezeket sok esetben nehéz kivitelezni és a költségvonzataik is jelentősek.

Az emAQUA használatával nemcsak az algapopuláció szorítható vissza, nemcsak a mérgező gázok tűnnek el, hanem az iszap vastagsága is csökken azáltal, hogy a mikroorganizmusok az üledékben lévő szerves anyagokat feltárják és azok a táplálékláncba épülve hasznosulnak. Mindezek mellett javulnak a víz fizikai és kémiai tulajdonságai is. A nitrogén (nitrit-, nitrát-, ammónium-ion, szabad ammónia) és foszforformák (összes foszfor, orto-foszfát) csökkennek és a pH normalizálódik.

Az áthangolt mikróbavilág nem hogy ártalmas anyagokat nem termel, de bioaktív termékeik (rendkívül nagy hatású antioxidánsok) igen jótékony hatással bírnak a halak életműködéseire, ellenálló képességükre, sőt a húsuk ízletességére és eltarthatóságára is.

A technológia különösen a távol-keleti igen fejlett aktakultúrákban bizonyított, és néhány európai országban (Ausztria, Németország, Finnország) használata egyre elterjedtebb.

Általában egy élőhely mikroflórája a fizikai tényezők (hőmérséklet, oxigén, sóösszetétel…) mellett a rendelkezésre álló tápanyagok mennyiségétől, összetételétől, formájától és az esetleges vegyszeres szennyezésektől függ. Normális, természetes viszonyok mellett a vizek anyagforgalmilag egyensúlyban vannak, bomlásnak induló szerves anyagaik általában oxigén jelenlétében alakulnak át megfelelő mikroorganizmusok segítségével olyan formába, hogy azután ismét felvehetővé váljanak a növények, plankton számára. Ha az oxigén ellátottság csökken vagy a lebomló szerves anyag mennyisége megnő, akkor jellemzően oxigénhiány melletti rothadást figyelhetünk meg. A folyamatok irányításának egy módja a vizek szellőztetése, oxigén utánpótlása, amivel a lebomlási folyamatokat optimális irányban tarthatjuk. Ez azonban rendkívül költséges és nagyobb vízfelületek esetében nem is oldható meg.

Másik lehetőség, hogy a helyi megterhelt mikroflóra fajgazdagságát adjuk vissza egy speciális mikróbiális oltóanyaggal, amellyel áthangolhatjuk a mikrovilág működését úgy, hogy oxigén hiányában is képesek legyenek olyan anyagcserét folytatni a bőséges tápanyagon, ami kedvező irányban zajlik.

Az emAQUA-ba olyan jótékony hatású mikroorganizmusok (tejsav és fotoszintetizáló baktériumok, élesztő gombák) együtt élő közösségét tettük, melyek segítségével nemcsak az algapopuláció szorítható vissza, nemcsak a mérgező gázok tűnnek el, hanem az iszap vastagsága is csökken azáltal, hogy a mikroorganizmusok az üledékben lévő szerves anyagokat feltárják és azok a táplálékláncba épülve hasznosulnak.

A magas szervesanyaggal, üledékkel terhelt tavakban a természetes mikróbaközösség méretéhez képest elhanyagolható mennyiségű emAQUA oltóanyaggal olyan anyagcsereutakat nyithatunk meg, amelyek az egész lebomlási folyamatot áthangolják. Ennek eredményeként oxigén híján nem mérgek, hanem a vízi ökoszisztéma számára értékes, felvehető tápanyagok és felsőbbrendűek életműködéseit serkentő anyagok képződnek.

Az emAQUA-val kezelt tavakban a szerves lágyiszap egy szezon alatt is számottevő mértékben feltárásra kerül, mégpedig kedvezőtlen mellékhatások nélkül. Természetesen a lebomlás iránya sem közömbös, a megfigyelések szerint inkább a rohamosan felszaporodó planktonba épülnek át a tápanyagok és nem a moszatokba. A megfigyelések szerint az algásodást az emAQUA visszaszorítja és a már elhalt algáktól bűzös vizeken rövid idő alatt – szemmel is látványos – kedvező hatást fejt ki.

Az emAQUA-val történő tókezelést követően az iszap szerkezete is megváltozik. A tömörebb, alacsonyabb víztartalmú, inkább ásványos hordalék jellegű iszap mechanikai eltávolítása is sokkal hatékonyabb, eredményesebb, ha szükséges egyáltalán. Megfigyelhető a szárazra állított tavaknál az iszap szaga ill. annak hiánya, ami szemléletesen mutatja a kedvező változásokat.

Az emAQUA összetétele

Az emAQUA teljes mértékben természetes összetevőkből készül, vegyszereket, genetikailag módosított összetevőket nem tartalmaz.

 • klórmentes, tisztított, kerámiával és mágneses rezonanciával kezelt víz
 • probiotikus, azaz élő mikroorganizmusok (tejsav- és fotoszintetizáló baktériumok, élesztő gombák), összes csíraszám 1,5 x 108 db/cm3
 • cukornádmelasz
 • huminsav mix
 • mészkőliszt

Az emAQUA az ökológiai felhasználásban

 • Kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz
 • Genetikailag módosított összetevőktől mentes
 • Vegyi és más veszélyes anyagokat nem tartalmaz
 • Teljesen biztonságos, egészségre ártalmatlan készítmény
 • Nem jelent veszélyt sem a halakra, sem más élőlényekre
 • Környezetbarát, felhasználásával a természet károsítása elkerülhető

Az emAQUA hivatalosan is használható vízkezelésre, rendelkezik az erre vonatkozó hatósági engedéllyel, továbbá az ökológiai gazdálkodásban a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. megállapítása szerint megfelelő készítmény!