,

Foszfát megkötő Oase SeDox Speed (600g) 25m3 tóvízhez

Oase
   Újdonság
   Vásárolj legalább 30000 Ft értékben, és csomagod ingyen kiszállítjuk!

Algásodás megelőzése a rendkívül gyors foszfátmegkötés révén.

Összehasonlít

Külső raktáron (2-5 munkanap)

25000 Ft
egységár: 5208 Ft /kg

Külső raktáron (2-5 munkanap)

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK:

Minden állóvízben és fokozott foszfáttartalmú vízkörben: úszó-, dísz- és természetes tavakban, Halastavak, patakok, díszmedencék, szökőkutak, ciszternák…

A töltővízben lévő foszfát megkötésére

Nagyon hatékony az algák növekedésének megakadályozására magas külső foszfátbevitel esetén, pl. B. lombozat által, Pollen, foszfát tartalmú töltővíz, hal, takarmány …

HATÁS:

A SeDox Speed ​​néhány órán belül megköti a foszfátot közvetlenül a tasakban, és nem vonható vissza, ezért tokhalállományú tavakban is használható.

A SeDox Speed ​​nem okoz pH változást, független a hőmérséklettől, NEM tartalmaz alumíniumsókat és nem hagy maradékot.

ALKALMAZÁS:

Optimális használati idő A SeDox Speed ​​egész évben és tartósan is használható. A tavaszi használat különösen fontos, mivel a tél folyamán megnövekedett foszfátkoncentráció gyorsan algásodáshoz vezethet, amint a napok naposabbak és/vagy melegebbek lesznek.

Foszfát tartalmú vízzel történő nagyobb részleges vízcsere vagy a tó utántöltése után a még aktív SeDox Speed ​​foszfátmegkötő képességét egy új tasak (vagy több tasak – a víz mennyiségétől, ill. foszfát).

A SeDox Speeddel ellátott zsákot ideálisan ott kell elhelyezni, ahol a víz elfolyik (szűrődoboz, patak…). Ha a tóban nincs felismerhető vízáram, a tasakot közvetlenül a tóba kell helyezni.

Ha a töltővíz foszfátot tartalmaz, akkor azt közvetlenül a töltővíz bemeneti részébe kell helyezni.

Adagolás Javaslat:

1 tasak SeDox Speed ​​25 m³ tóvízhez. A tasakban (600 g) lévő anyag 14,4 g foszfátot köt meg. A hatás időtartama időben nincs korlátozva, csak akkor ér véget, amikor ezt a mennyiségű foszfátot megkötötték. A kötési kapacitások áttekintése a hátoldalon található táblázatban található. A vízmennyiség és a PO4 tartalom mg/l-ben szolgál a számítás alapjául.

Példák a kötési kapacitásra/időtartamra: Egy 100 m³-es tóban, ahol 0,1 mg/l PO4 (= összesen 10 g oldott foszfát) van a vízben, egy tasak tökéletesen elegendő lenne a tóban lévő szabad foszfát teljes mennyiségének megkötésére, és további foszfátbevitelt is megköthetne (töltés) víz PO4 tartalom?). Egy kisebb kerti tóban, ahol mindössze 10 m³ víz és 0,1 mg/l PO4 (= 1 g) van, egy tasak kötőképessége valószínűleg csak 4-5 év múlva lenne “elhasználva” (a foszfátellátástól függően év). Ha azonban egy 100 m³-es tóban a PO4-tartalom már 0,2 mg/l vagy magasabb, akkor ennek megfelelően növelni kell a zsákok számát.

TIPPEK Egy tóban tetszőleges számú zsák elhelyezhető.

CSOMAGOLÁSI MÉRETEK Egy tasak SeDox Speed ​​600 g hatóanyagot tartalmaz.

Kérjük, hűvös, száraz és fagymentes helyen tárolja!

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Tömeg 5 kg
Gyártó