,

Komplex tókezelés Oase (korábban Söll)

Oase
   Vásárolj legalább 30000 Ft értékben, és csomagod ingyen kiszállítjuk!

A rendeléskor a mennyiséghez írja be, hogy hány m3-es a kerti tava! A beszóráskor zavaros lesz a tó vize, majd pár nap alatt szépen letisztul, ahogy a kinagyítható képeken is látható. A szerek alkalmazását alul, a részletes leírásban ismertetjük!

Összehasonlít

1600 Ft
egységár: 1600 Ft /tó m3

Komplex tókezelő csomag
Komplex tókezelő csomag

Az ár m3-ként értendő, kimért termék. Az alábbi termékekből elküldjük Önnek a komplex tókezeléshez szükséges mennyiséget. Tartalmazza a vízbeállítást, az algairtást, a tó és a halak tavaszi fertőtlenítését és az iszapfalót is. Az indító baktérium plusz költséget jelent, ezt a csomag nem tartalmazza! Nem kell felesleges mennyiséget vásárolnia és bajlódni a megmaradt kiszereléssel, mert a Koi Mánia az Ön tavának mérete szerint pontosan kimért mennyiséget állítja össze a komplex tókezeléshez!

Így csomagoljuk, ha Ön például egy 3 m3-es tóhoz rendel a Koi Mániától komplex tókezeléshez szükséges szereket. A csomagokon jelöljük, hogy melyik szert kell első nap beszórnia és melyiket a harmadik napon és így tovább. Semmi más teendője nincs, csak kinyitja a megfelelő tasakot és a vízbe szórnia a tartalmát.

Komplex tókezeléshez alkalmazási útmutató

1. nap: Oase OptiLake 100gr/m3

Az OptiLake alkalmazásával biztosíthatjuk a kerti tó vízének optimális beállítását, halaink számára a legkedvezőbb életkörülmények kialakítását, elősegítjük a PeriDox, ill. a SchlixX hatékonyságát. Az OptiLake elősegíti a halak táplálkozásában és a víz tisztaságában fontos apró algaevő organizmusok (vízibolha, kerekesférgek) elszaporodását. Új tófeltöltések után is javasolt a használata.
Alkalmazás módja: A terméket a tó teljes felületén egyenletesen szétszórva kell alkalmazni, de előzőleg nem kell vízben feloldani! Kívánatos, hogy a használata után a víz rövid ideig zavarossá váljon. A szűrő és egyéb berendezések tovább működhetnek. Bármilyen vízhőmérséklet mellett használható.

3. nap: Oase PeriDox 50gr/m3

A PeriDox por alakú biocid termék, amely a tavakban élő paraziták és algák tömeges kifejlődésének és elszaporodásának megelőzésére lett kifejlesztve. A halparaziták olyan élősködő organizmusok, melyek gyengítik a halak ellenálló képességét és hajlamosítják őket más, baktériumos, vírusos, vagy gombás eredetű megbetegedésekre Alkalmazás fonalalgák esetén: A PeriDox közvetlen érintkezés során fejti ki hatását. A szer roncsolja a fonalalgák sejtszerkezetét, az organizmusok 24 órán belül teljesen lebomlanak. Már néhány perc elteltével látható, amint az algák felbomlanak és a víz felszínére emelkednek, ahonnan hálóval könnyűszerrel eltávolíthatóak. Nyáron fellépő oxigén hiány esetén az Oase PeriDox anyaggal közvetlenül a tó vízét kell beszórni. A benne található aktív oxigén a vízzel reakcióba lépve azonnal növeli az oldott oxigén mennyiségét.
Alkalmazás módja: A terméket a tó felületén síkszerű beszórással kell alkalmazni, de előzőleg nem kell vízben feloldani! 8-10°C vízhőmérséklet felett hatásos igazán. Nagyon algás víz esetén 2-3 alkalommal megismételhető a kezelés 24 órás időközökkel.

5. nap: Oase SchlixX  50gr/m3

Az Oase SchlixX Plus a világon a legerősebb foszfátmegkötő. Az algák fő táplálékát jelentő foszfátok megkötésével megakadályozza az algaképződést, az algák nagymértékű elszaporodását. Megköti a vízben előforduló nehézfémeket és a halakra veszélyes egyéb anyagokat. Idővel minden kerti tóban képződik iszap: vízinövényeink elpusztult részei, a belehullott falevelek, egyéb szerves szennyeződés rakódik le a tófenékre, ahol eliszaposodik. Ez a korhadási folyamatok a víz zavarosodását, kellemetlen szagát okozhatja, illetve csökkenti a vízben lévő oldott oxigén mennyiségét.
Alkalmazás módja: A terméket a tó felületén síkszerű beszórással kell alkalmazni, de előzőleg nem kell vízben feloldani! Legjobban 14°C vízhőmérséklet felett fejti ki hatását.

7. nap: indító baktérium alkalmazása a szűrőben, ill. a tóban.

A csomag nem tartalmazza, külön kell megrendelnie.

Mikor használja a komplex tókezelést?

Ezeket a kezelési folyamatokat megelőzésképpen évente 2x ajánlatos elvégezni. Tavasszal különösen ajánlott, mert ahogyan melegszik a víz (stabilan 14C feletti víz hőmérséklet felett), úgy jönnek elő a paraziták, jelennek meg a betegségek és a telelés során legyengült halak nem mindig képesek megküzdeni ezekkel. Baktériumot a csomag nem tartalmaz!

Így rendeljen komplex tókezelést:

A rendelés leadásakor kérjük a rendelt mennyiséghez írja be kerti tavának űrtartalmát m3-ben és annyi db terméket rendeljen, ahány m3-es a tava. Tehát egy 10 m3-es tóba 10 db-ot rendeljen ebből a termékből. A megadott adat alapján tudjuk összeállítani a szükséges csomagot és meghatározni a pontos vételárat.

–> LETÖLTHETŐ  KOMPLEX TÓKEZELÉS TÁJÉKOZTATÓ

Jelen termékár csupán egy m3-re vetített egységár!

A termékeket igény szerint nagyobb kiszerelésben is megvásárolhatja.

Cikkszám: komplex_tokezeles_1m3 Kategóriák: , Címkék: , , ,
Tömeg 0,26 kg
Méretek 100 × 100 × 100 mm
Gyártó