, ,

Parazita és fonálalga írtó Oase PeriDox – 0,5kg, 10m³

Oase
   Vásárolj még 24600 Ft értékben, és csomagod ingyen kiszállítjuk!

Kevés olyan megoldás van, amit biztonságosan és hatékonyan lehet alkalmazni parazita, gombás fertőzöttség esetén vizeinkben. A PeriDox oxidáló hatásának köszönhetően roncsolja a paraziták sejtstruktúráját, így már lárva fázisban is csökkenthető a csíraszámuk. Többszöri kezelés indokolt a fertőzöttség mértékétől függően, de helyes adagolás mellett 4x-i kezelés megszünteti a fennálló fertőzöttséget. (max. 5 nap)

Hazai tapasztalat az alábbi fertőzések megszüntetésében, PeriDox használatával:

kopoltyúpenész, kopoltyúrothadás, kopoltyú tetű, lernaea, pontytetű, saprolegnia gomba,

 

Összehasonlít

3500 Ft
egységár: 3500 Ft /kg

Biocid termék fertőzések, és algák elleni védekezésre, haltenyésztésben és tótenyésztésben.

A hatóanyag lebontható anélkül, hogy maradékot hagyna.

Biogazdaságok számára is alkalmas.

Nincs várakozási idő a vágás előtt (nem bioakkumulatív) EU-szabadalom: 0 968 136

A speciális pH-érték stabilizáló összetételnek köszönhetően a hatásidő és a hatóanyag hatékonysága optimalizált.

Ezzel egyidejűleg megnő a víz oxigéntartalma.

Alkalmazási területek :

A Peridox egy por alakú biocid termék, amelyet arra terveztek, hogy csökkentse a paraziták és algák tömeges kifejlődését és elszaporodását a termelő tavakban.

A paraziták káros szervezetek, mert tömegesen terjedhetnek, gyengítik a halakat, akut károkat okozva az állományban. Emiatt olyan másodlagos betegségek is fellépnek, mint a bakteriózis stb., amelyek további kudarcokhoz vezetnek. A Peridox segítségével legális, hatékony és bevált eszköze van készlete védelmére.

Alkalmazás paraziták (pl. Ichthyo) ellen A talajvíz stabil értéke megakadályozza a különféle paraziták, mint például a Costia, a Trichodina és a Chilodonella, de számos másodlagos betegség, például sav- és lúgbetegség a termelővízben. A Peridox így ellensúlyozza például a kopoltyúelhalást és a nyálkahártya felhalmozódását a bőrön és a kopoltyúkon.

Hatás és előnyei: A Peridox-szal egy nagyon egyszerűen használható gyógymód áll rendelkezésére, amely kis túladagolás esetén nem veszélyezteti azonnal az állományt, és a napi egyszeri használatnak köszönhetően nagyszerű időmegtakarítást jelent. Amint a Peridox találkozik a parazitákkal vagy azok rajzási szakaszával, oxidációs folyamat indul be. Ez a folyamat elpusztítja a paraziták sejtszerkezetét. A paraziták meghalnak. Az ajánlott adagban a sólyommoly, amely a tó hőmérsékletétől függően 33-48 óráig is képes életben maradni, már három óra elteltével elpusztul. Mivel azonban a kifejlett paraziták továbbra is rajokat visznek a vízbe, a Peridoxot három-négy alkalommal kell alkalmazni.

Az oxidáció során felszabaduló oxigén közvetlenül a vízben oldódik, és így növeli a víz oxigéntartalmát.

Adagolás parazita fertőzés esetén:

pl. Ichthyophthirius (fehér foltos betegség): KH-érték 5°dH alatt (SBV 1,8) 35-45 g/m³; KH-érték 5°dH-15°dH (SBV 1,8-5,4) 45-60 g/m3; KH-érték 15°dH felett (SBV 5,4) 60-80 g/m³,

szivárványos pisztráng Gyrodactylus fertőzése esetén: növelje az adagolást 10 g/m³-rel

Alkalmazás fonalas algákhoz:

A fonalas algák nagy problémát jelentenek a tógazdálkodásban, mivel a halak beléjük akadnak, és nehéz kihalászni a tóból.

Hatás és előnyei: A Peridox akkor működik, ha közvetlenül érintkezik a fonalas algákkal.

A fonalas algák sejtszerkezetükben elpusztulnak, és 24 órán belül teljesen feloldódnak.

Néhány perc múlva láthatja, hogyan oldódnak fel és úsznak fel az algák a víz felszínére.

Javasoljuk, hogy horgászd le őket, hogy elkerüld a tápanyagok újbóli felszabadulását, amiből ismét szálalga képződhet.

Adagolás cérna algákhoz: Helyi kijuttatás 35-45 g/m² termelővíz Bevezetés: Szórjuk rá a helyi szál algafészkeket Csak a tápanyagellátás következetes csökkentése segít megakadályozni a fonalas algák állandó tömeges kifejlődését. Ehhez javasoljuk a SchlixX termékünk használatát egy nappal a Peridox használata után.

Használja oxigénhiány esetén Különösen a nyári hónapokban, magas hőmérsékleten, túl sok tóiszap vagy túl sok készlet esetén az oxigén elégtelenné válhat, és óriási meghibásodásokhoz vezethet.

A Peridoxot az akut oxigénhiány kezelésére használják, és szabályozza a vízben elérhető oxigén mennyiségét, így megelőzi például a kopoltyúnekrózist.

Hatás és előnyei: Akut oxigénhiány esetén a Peridoxot közvetlenül a termelési vízbe kell szórni. A benne lévő aktív oxigén közvetlenül a vízzel való reakció után növeli az oldott oxigén mennyiségét.

Adagolás oxigénhiány esetén 10 g/m³ termelési vízellátás kb. 1,5 mg/liter Bevezetés: Lapos permetezés a termelővízben

FONTOS: Soha ne adagoljon 100 g/m³-nál többet.

H302: Lenyelve ártalmas.

H318: Súlyos szemkárosodást okoz.

Kimért termék!

Tömeg 0,6 kg
Méretek 200 × 200 × 200 mm
Gyártó