,

Professzionális fotométer víz- és halgazdálkodási mérésekhez Hanna

   Újdonság
   Ezt a terméket ingyen szállítjuk házhoz!
Összehasonlít

Külső raktáron (2-5 munkanap)

402500 Ft
egységár: 805000 Ft /kg

Külső raktáron (2-5 munkanap)

Többparaméteres akvarisztikai fotométer halgazdálodások számára

A HI83303 kompakt, többparaméteres fotométer, amely ideális mind laboratóriumi, mind terepi használatra. A műszer 20 előre programozott mérési metódust tartalmaz, amelyekkel a vízminőség 12 leggyakrabban vizsgált paramétere mérhető. A fotométer sokoldalúságát fokozza a közvetlen abszorbancia mérési mód és a digitális pH elektród csatlakoztatásának lehetősége is.

A fotométer főbb jellemzői


  • Fejlett optikai rendszer
  • Grafikus kijelező háttérvilágítással
  • Beépített reakcióidőzítő
  • Abszorbancia mérési mód
  • Előre programozott gyári mérési metódusok
  • Átkonvertálható eredmények
  • 1000 fotometriás és pH mérés eredményei menthetők el
  • Adatátvitel USB porton keresztül
  • Újratölthető akkumulátor
  • Közvetlen csatlakoztatható digitális pH elektród

Tartozékok: 4 db üveg küvetta kupakkal, küvetta törlőrongy, mikro USB kábel, hálozati adapter, minőségi tanúsítvány és magyar nyelvű használati utasítás.

A mérésekhez szükséges reagensek külön vásárolhatók meg.

A mérőműszer részletes műszaki jellemzői

Koncentrációmérés

A felhasználó könnyedén, egyetlen gomb megnyomásával hozzáfér minden beépített mérési metódushoz. A legtöbb paraméter estén elérhető alacsony, közepes és magas mérési tartomány, amely így még pontosabb mérést tesz lehetővé. A mért paraméterek további mértékegységekbe konvertálhatók át a mérési igények alapján.

CAL Check funkció

A HANNA egyedülálló CAL Check funkciója lehetővé teszi a műszer teljesítményének az ellenőrzését. A standard ellenőrző küvettákat úgy alkottuk meg, hogy speciális abszorbancia értéket mutassanak mindegyes hullámhosszon így ellenőrizve a pontosságot.

Beépített időzítő

A kellő reakcióidő kivárása elengedhetetlen a pontos és megbízható fotometriás mérések elvégzéséhez. Ebben segít a beépített időzítő, amely a mérés megkezdése előtt visszaszámol a kijelzőn, hogy minden minta és minden felhasználó esetén egységesen pontos eredményeket kapjunk.

pH mérés

A többparaméteres fotométerek estén megvan a lehetősége a felhasználónak, hogy közvetlen digitális pH elektródot csatlakoztasson a műszerhez. Digitális pH elektród kínálatunkban biztosan megtalálja minden felhasználó az igényeinek leginkább megfelelő típust.

Abszorbancia mérési mód

A felhasználó a kalibrációt és a méréseket elvégezheti közvetlen abszorbancia mérési módban is, a műszer által biztosított összes hullámhosszon. Ez mód lehetőséget biztosít a felhasználó számára, hogy megtervezze a saját egyedi kalibrációs sorát és egyedi metódusok alapján végezhesse méréseit.

A kijelző tulajdonságai

A háttérvilágítással rendelkező grafikus kijelzőről az adatok könnyen leolvashatók még gyenge fényviszonyok között is.

A 128×64 képpont méretű LCD kijelzőn egyszerű felhasználó felület található, amely virtuális gombokkal és a bárhol igénybe vehető, a kijelzőn megjelenő segítő üzenetekkel vezeti végig a felhasználót a műszer használatának lépésein.

Adattárolás

A többparaméteres fotométerek 1000 fotometriás és pH mérés eredményeit képesek eltárolni. Az adattok mentése a „LOG” gomb megnyomásával történik. A pH mérések eredményei a GLP (Helyes Laboratóriumi Gyakorlat) adatokkal kerülnek elmentésre, amelyek tartalmazzák a dátumot, időt, a kalibráláshoz használt puffereket, illetve az elektród offset és slope értékét.

Felhasználó- és mintaazonosító

Az alfanumerikus gombok segítségével megadható egy egyedi felhasználó- és a mintaazonosító, amelyeket a műszer mérések eredményeivel együtt elment. A „RECALL” gomb megnyomásával az elmetett adatok visszanézhetők a mérés dátumával és időpontjával együtt.

Adatátvitel

A hagyományos USB port segítségével az adtok közvetlen egy flash drive-ra menthetők el, míg a mikro USB port segítségével a műszer közvetlen egy számítógéphez csatlakoztatható. Az adatok CSV fájlformátumban kerülnek átvitelre.

Dupla áramforrás

Ami igazán sokoldalúvá teszi a többparaméteres fotométereinket az a beépített akkumulátor, melynek köszönhetően a használhatjuk azokat mind hordozható, mind asztali műszerként is. Az újratölthető, nagy kapacitású akkumulátorról 500 fotometriás mérést vagy 50 órányi folyamatos pH mérést végezhetünk el. Az akkumulátor hosszú élettartamáról az automatikus kikapcsolás gondoskodik, amely 15 perc tétlenség után kikapcsolja a műszert. Asztali módban a folyamatos áramellátásról a mikro USB töltő kábel gondoskodik.

pH csatlakozó

A többparaméteres fotométer családunk mindegyik tagjához könnyen csatlakoztatható szinte bármelyik digitális pH elektródunk.

Digitális pH elektródjaink listája

USB csatlakozók

A műszereket felszereltük egy hagyományos és egy mikro USB porttal is. A műszerben tárolt adatok, bármely porton keresztül átvihetők flash drive-ra vagy közvetlenül PC-re, illetve MAC-re. Az adatok CSV fájlformátumban kerülnek átvitelre.

ADP – Felhasználási terület szerint tervezett fotométerek

A HANNA Instruments 1978-ban mutatta be az első olyan műszereit, amelyeket úgy alkotott meg, hogy azok kimondottan egy-egy specifikus felhasználási terület vagy iparág igényeit szolgálják ki. Ezt a filozófiát követve alkottuk meg a többparaméteres fotométerinket is.

Akvarisztika és halgazdálkodás HI 83303
Ipari fűtő és hűtő tornyok HI 83305
Környezetvédelmi vizsgálatok HI 83306
Laboratóriumi vizsgálatok HI 83300
Talaj és tápoldat vizsgálatok HI 83325
Uszodatechnikai mérések HI 83326
Vízvizsgálat HI 83308
Cikkszám: HI83303-02 Kategóriák: , Címkék: ,
Tömeg 0,5 kg
Méretek 80 × 60 × 196 mm