,

Sera med Professional Argulol 100 ml

Sera
   Vásárolj legalább 30000 Ft értékben, és csomagod ingyen kiszállítjuk!

Biztos és megbízható kezelés vált lehetségessé most az élősködő rákfélék – és köztes gazdaként szolgáló rákok – ellen az egyedülálló sera med Professional Argulol készítménnyel (édes- és tengervízi halaknál). Ez a szer továbbá kiválóan alkalmas megelőző kezelésre újonnan beszerzett állatok és növények esetén, amelyek az élősködőket behozhatnák a medencébe. Már egy nap elteltével elpusztítja a rákféléket (mindenhol a vízben és a halakon). 20M3 tóvízhez

Összehasonlít

25110 Ft
egységár: 251100 Ft /l

Biztos és megbízható kezelés vált lehetségessé most az élősködő rákfélék – és köztes gazdaként szolgáló rákok – ellen az egyedülálló sera med Professional Argulol készítménnyel (édes- és tengervízi halaknál). Ez a szer továbbá kiválóan alkalmas megelőző kezelésre újonnan beszerzett állatok és növények esetén, amelyek az élősködőket behozhatnák a medencébe. Már egy nap elteltével elpusztítja a rákféléket (mindenhol a vízben és a halakon). A szer biológiailag lebomlik, így nem maradnak maradékok a vízben. A vízcsere vagy az aktívszenes szűrés ezért alapjában véve szükségtelen. Kisebb medencék esetén azonban mégis ajánlott egy részleges vízcserét végrehajtani, hogy tartósan kifogástalan vízminőséget bitosítsunk. A kezelés megismétlése ésszerű kb. három hét elteltével, hogy a rákok lárváit is elpusztítsuk, amelyek időközben kikeltek.

Kérjük, feltétlenül vegye figyelembe a használati utasításokat, mivel a készíményt néhány kívánt gerinctelen (pl. garnélák és rákok) sem viseli el. Gyakran nyújt ilyenkor megoldást egy karanténmedencés kezelés. Éppen a tengervízi akváriumok esetén, ahol különösen érzékeny gerinctelenek vannak, tegye a karanténban kezelt halakat még némi ideig friss vízbe, hogy a hatóanyagok maradványai leöblítődjenek, mielőtt újra a főmedencébe kerülnének. A megfigyeléseink szerint az sera med Professional Argulol-t a kétéltűek és a növények problémamentesen tolerálják.

Amennyiben a kezelésre nem kerülhet sor a főmedencében az érzékeny gerinctelenek miatt, akkor fennáll a veszélye, hogy az élősködő rákfélék különböző stádiumokban a medencében maradnak és a halakat, amikor visszakerülnek, megint megtámadják. Ez különösen akkor érvényes, ha a halakat csak rövid ideig tudja külön medencében tartani, ilyenkor a halgazdára utalt rákfélék még nem pusztulnak el a főmedencében. A konzekvens higiéniai intézkedések, mint az ismételt vízcsere és a berendezési tárgyak, növények és a fenék gondos tisztítása (fenékszívó) lecsökkentik az élősködő rákfélék populációját, míg azok végül teljesen eltűnnek. Szükség esetén a megtámadott halakat ismét be kell fogni és egy rövid fürdőnek kell alávetni.

Néhány esetben szükségessé válik a rákparaziták által okozott sebek utókezelése a halaknál, hogy a következményfertőzéseket elkerüljük. Használjon az enyhébb esetekben sera ectopur-t, a súlyosabb esetekben pedig sera med Professional Protazol-t.

Használati információ: Használat előtt felrázandó! Adjon 5 ml Argulol terméket 1.000 liter tóvízhez. Töltsön meg egy vödröt, vagy öntözőkannát vízzel, keverje bele a kimért mennyiségű Argulol-t egy bot segítségével, és a keveréket ossza el egyenletesen a tóban. Hogy a petékből később kikelő ráklárvákat is elpusztítsuk, a kezelés három hét múlva megismételhetjük. Az UV-lámpákat a kezelés időtartama alatt 3 napig kapcsolja ki. A biológiai szűrőket nem szükséges eltávolítani.

Cikkszám: SERA-7584 Kategóriák: , Címkék: , , , , ,