Japán Koi

Ha koik tartásra szánjuk a tavunkat, akkor minimum 5 m³-es kerti tóról gondoskodjunk számukra. Az ideális környezet kialakításához az is szükséges, hogy ne tartsunk benne több halat, mint amennyit a tó mérete lehetővé tesz. De nézzünk néhány konkrét példát, hogyan határozhatjuk meg, hogy mennyi koit tarthatunk egészséges körülmények között a kerti tavunkban.

JBL ProPond All Seasons táp

Vegyük alapul, hogy van egy 10 m3-es tavunk, abban 30-40 cm-es koikból, megfelelő mélységnél 5-10 koit tartsunk, természetesen rendszeres és megfelelően végzett szűréssel. Egy kois tónál nincs túl nagy méret. Vagyis a „minél nagyobb annál jobb” elvet tartsuk szem előtt. Hiszen ahogy a fentiekben is írtuk, figyelembe kell vennünk, hogy ezek a halak nagyra, akár egy méteresre is megnőnek. A tó kialakításánál a víz mélységét is figyelembe kell vennünk a teleltetés és a nyári felmelegedés szempontjából. Az ideális vízmélység 100-120 cm, de minél mélyebb egy tó, annál kiválóbb lesz halainknak.

A koinak vannak extra igényei: jól szűrt, minőségi víz, megfelelő méretű tó és nem utolsó sorban a kiváló táplálék. Ha elhullás vagy betegséget tapasztalunk a tavunkban, addig ne vásároljunk új halat, amíg a problémát fel nem tártuk és nem rendeztük megnyugtatóan. Amennyiben tanácstalan lenne a probléma okának felderítésében, forduljon hozzánk bizalommal. Szaktanácsadásunk keretében készséggel segítünk Önnek a megoldásban és házi kedvenceinek gyógyulásában.

Hidegben, 10 C° alatt ne etessünk. Tavasszal és ősszel olyan tápot adjunk halainknak, amiket 15 C° alatti hőmérsékletnél is könnyen megemésztenek, ezzel is megelőzhetőek a betegségek kialakulása, amiket a helytelen táplálás is okozhat.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.