Hogyan vásároljunk

Millió kérdés merülhet fel élő hal, haltáp vagy akár a halkezelő szerek kiválasztásánál. Néhány alap dologgal nem árt tisztában lennünk, hogy ne nyúljunk mellé.
Nem kell mondanunk, hogy mennyi időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg egy-egy helyesen meghozott döntéssel.

Nézzük témakörönként, hogy mire is figyeljünk konkrétan a vásárlásaink alkalmával vagy milyen szempontokat gondoljunk át a termékek megvásárlása előtt.

Koi Mánia

Mire kell figyelni kerti tóba szánt élő hal vásárlásakor?

aranyhalak
Aranyhal

Mint minden hal ideértve a koi, aranyhal és egyéb halak kiválasztásánál mindig vegyük figyelembe az élénk mozgást és az élénk színeket. Bágyadt oldalán úszó, könnyen kifogható, színeiben halovány egyéb látható sérülésekkel rendelkező egyedeket ne válasszunk!

Mintaként javasoljuk, hogy tekintse meg képgalériánkat vagy látogasson el hozzánk személyesen.

Facebook oldalunkon is rendszeresen közzétesszük, amikor új halszállítmány érkezik be hozzánk.

A megfelelő haltáp kiválasztása

Ha az alábbi lépéseket betartva választunk tápot, akkor annak halaink is örülni fognak.

Lebegő vagy süllyedő táp:

A haltápok kiválasztásánál elsődlegesen el kell dönteni az adott halfajtának megfelelően, hogy lebegő vagy süllyedő eleségre van-e szükség. A tokhalak és compók számára mindenképpen süllyedő eledelt kell választani, mert természetes táplálkozási szokásainak megfelelően a tó fenekéről szerzik táplálékukat.

Koi labda
Koi labda

A koik és az aranyhalak esetében felszínem úszó tápot válasszunk. A koik és az aranyhalak etetése során fontos megfigyelnünk halainkat, mert ilyenkor a legjobban szemrevételezhető, ellenőrizhető az egészségi állapotuk.

A táplálékok megválasztásánál nagyon fontos az összetétel, a fehérje a zsír, valamint a vitaminok, ásványi anyagok és a hamu, mert ezek erősítik az immunrendszerüket. Természetesen az összetevők változnak az évszakok szerinti táplálásnál.

A Koi mániánál csak kiváló minőségű és nagy múltú cégek termékeit forgalmazzuk. Különös figyelemmel járunk el a megfelelő táplálék ajánlásakor. A halak egészségét, méretét is figyelembe vesszük, és az aktuális évszakokban leginkább szükséges szezonális táplálékot javasoljuk.

Évszakoknak megfelelő táplálék kiválasztása

Koi táp tavaszi úszó
Koi táp tavaszi úszó

A hideg 10 C° alatti hőmérsékletnél kizárólag téli táppal etessük halainkat, megelőzvén a betegségek kialakulását. Ilyenkor jól emészthető búzacsíra tartalmú megfelelő arányban összeállított tápra van szükségük. Télen az anyagcsere még lassú, ezért olyan téli eleségre van szüksége halainknak, ami könnyen emészthető, nem marad sokáig a hal emésztő rendszerében és gyorsan felszívódik.  A nyári időszakban szintén az évszaknak megfelelő eleséget válasszunk.

A nyári hónapokban, a melegebb napokon az anyagcseréjük felgyorsul, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Ezért a meleg időszakban, a jó minőségű táp kiválasztása rendkívül fontos. A koik és az aranyhalak esetében a növényi étrendre alapozzuk az eleség receptúráját. A koik esetében fontos, hogy a fehérje/zsír arány 4:1 arányú optimálisan. Ennél magasabb zsírarány a koi májának káros elzsírosodásához vezet.

Mivel a legtöbb hal olyan apró vízi élőlényeket is elfogyaszt, mint a vízibolhák és apró rákok, így minden esetben eledelüknek állati fehérjét is kell tartalmaznia tápunknak. A minőségi haleleségek kizárólag vízi állatokból származó fehérjét használnak fel állati fehérje gyanánt, így biztosítva a természet közeli, változatos táplálkozást a tavi halak számára például JBL koi tápokkal.

Nagyon fontos még a nyári tápok esetében is a vitaminok és ásványok (hamu tartalom), mert ezek erősítik az immunrendszerüket.


További ajánlott oldalak:aranyhalak2
szaktanácsadás tanácsaink szállítás – Koi Mánia ajándékkártya

Figyelmünket minden érdeklődőnkre kiterjesztjük!

Keressen minket telefonon (20) 80 20 100 vagy kérje visszahívásunkat!