1–12 termék, összesen 56 db

Szúnyogriasztó lehet mostanában minden gondolatod, ha olyan szúnyogmágnes vagy mint én… Te is folyamatosan keresed a módját, hogyan tartsd távol a bosszantó szúnyogokat. A választás többnyire valamilyen büdös spray-re esik, vagy füstölgő kellemetlen szagú tekercsre, vagy gyertyára. Az általunk értékesített ThermaCell szúnyogriasztó készülékei egyik sem az előbb felsoroltak közül!

Szúnyogriasztó szúnyog ellen

Szúnyogok kis hazánkban

Szúnyogriasztó ThermaCellMagyarországon több mint 50 csípőszúnyog faj él. Ami közös bennük, hogy a nőstény szúnyogok alkalmanként gerinces állatok vérét szívják. Legtöbbjüknek meghatározott preferenciája van, több faj például csak a madarakat részesíti előnyben. A csípőszúnyog fajok közül csak kevés kedveli az emberi vért. Lárváik vízben fejlődnek, növekednek, és végül bebábozódnak. Ezekből kelnek ki a kifejlett szúnyogok, majd szaporodnak és újból petéket raknak le, melyekből a lárvák kelnek ki. Ha vért szívnak, akkor több petét tudnak lerakni.

Néhány faj lárvái viszont faodvakban, sziklahasadékokban összegyűlő vízben élnek. Utóbbiaknak otthont adhat a vízgyűjtő hordóban, virágcserép alatt, szétszórt hulladékban stb. összegyűlő esővíz. Ideális, melegebb hőmérsékleten akár egy hét alatt kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Néhány deciliter vízben több száz szúnyog fejlődhet. Több fajuk a kertekben szanaszét hagyott tárgyakban felgyűlt vízben is képes fejlődni.

Szúnyogok által terjesztett betegségek

Szúnyogriasztó teraszlámpa
Szúnyogriasztó teraszlámpa

A szúnyogok a csípésükkel különböző anyagokat juttatnak szervezetünkbe (pl. különböző fehérjéket, véralvadásgátlót, emésztő enzimeket) Az idegen anyagok jelenlétére szervezetünk allergiás reakcióval válaszol, melynek jellemző tünetei: viszketés, fájdalom, duzzanat, bőrpír.
Immunrendszerünktől és a bejutó testidegen anyag mennyiségétől függ a tünetek súlyossága. Van, akinél alig észlelhető a csípés, míg másoknál nagyobb duzzanat, komolyabb bőrpír, illetve viszketés jelentkezik.

“A hazánkban előforduló szúnyogok által terjesztett legfontosabb betegség a nyugat-nílusi láz. Szintén szúnyogok közvetítésével terjed, de járványügyi szempontból kevésbé számottevő az usutu vírus és a dirofilariosis (bőrférgesség). ” forrás: ÁNTSZ

A csípés során a vérszívók nyála bejut szervezetünkbe. Betegséget akkor okozhat, ha a nyállal együtt életképes kórokozók is a szervezetünkbe jutnak.

Nyugat-nílusi láz

A madarak tartják fent a vírust, a szúnyogok közvetítésével kerül át emberre, a legtöbb ember a fertőzés során tünetmentes. Néhány százalékuknál 3-14 nap lappangási idő után enyhe, influenzaszerű tünetek jelentkeznek: láz, fejfájás, izomfájdalom, melyhez bőrkiütések társulhatnak. A betegek tünetei általában 3-6 nap alatt maguktól gyógyulnak. Súlyosabb esetekben az idegrendszert is érinti a fertőzés, ezek az esetek kórházi ellátást igényelnek.

Usutu vírus

Szintén a madarakról terjed át az emberre a szúnyogok miatt. A nyugat-nílusi vírusnál ritkábban fordul elő, kevésbé ismert. A fertőzések nagy része tünetmentes, vannak olyan betegek, akiknél általános rosszullét, fejfájás, láz, izomfájdalmak, esetenként kiütések jelentkeznek. A betegség 1-2 hét alatt magától gyógyul. Nincs adat arról, hogy bárhol a világon súlyosabb szövődményt okozott volna.

Bőrférgesség (dirofilariosis)

Kórokozója egy parazita, hazánkban az emberi megbetegedések száma alacsony, évente általánosan 6 esetet diagnosztizálnak. Kutyáról, macskáról juttatja a szúnyog emberre, azonban az ember a féreg számára nem tökéletes gazdatest, így rövid időn belül elpusztul, ezalatt csak kis távolságot tud megtenni a testben, általában a csípés közvetlen közelében okoz kisebb-nagyobb – alkalmanként fájdalmas – elváltozást (bőr alatti csomót). Kezelése a férget tartalmazó csomó műtéti eltávolítását jelenti. Emberről emberre nem terjed.

Kellőképp elment a kedved, hogy kimenj a szabadba sötétedés után? Nem kell feladnod szabadtéri hobbijaid, munkád, mert egy hatékony védelmet nyújtó termékcsaládot ismerhetsz meg ha tovább olvasol!

Thermacell logó

Szúnyogriasztók csúcsa a Thermacell

Kínálatunkban megtalálható a ThermaCell szúnyogriasztó készülékek széles választéka. A könnyen hordozható kézi készülékektől kezdve, a divatos kerti partykra ajánlott asztali készülékeken át a lámpásként használható készülékekig megtalálod a kedvenc szabadtéri tevékenységedhez való riasztó lapkával használható szúnyogriasztó eszközt. Vásárlói visszajelzések alapján ezek a leghatékonyabb eszközök a szúnyogok elleni harcban! 🙂

 

A ThermaCell szúnyogriasztó készülék kiemelkedően hatékonyan biztosít szúnyogmentes környezetet kb. 21 négyzetméteres területen.
A készüléket ajánljuk: vadászat, vitorlázás, horgászat, kempingezés, természetjárás, kerti partik, kertészkedés, vagy bármilyen egyéb szabadtéri esemény, aktivitás során.

Extrák amiért még jobban kedveljük a Thermacell szúnyogriasztót

A rovarriasztó készülék könnyű, áramforrásmentes és hordozható. Egyes modellek LED izzókkal lámpásként is funkcionálnak, mely hasznos kiegészítő funkció éjszakai horgászat, kempingezés során.

A ThermaCell készülék működését a készülékbe helyezett butángáz patron biztosítja. A butángáz patron folyamatos használat mellett 12 órán keresztül biztosítja a készülék működését. A kempingezők számára kifejlesztett “Világjáró” készülék ugyanazt a hagyományos kemping gázpalackot használja, mint ami a túrázók, kempingezők hátizsákjában már amúgy is a felszerelés részét képezi.

A készülék előlapjába csúsztatható a riasztásért felelős kék színű lapka. A lapkák NEM összetévesztendők más szúnyogriasztó készülékekhez használt lapkákkal! Kaphatóak 4 órán, és 12 órán át (Max Life) hatékony szúnyogriasztó lapkák.
A ThermaCell lapkák összetétele egyedülálló, a hatóanyaga többszöröse, mint a beltéri 220V-os készülékekben használt hagyományos lapkákban található hatóanyag! Egy butángáz patron (12 óra) 3 db standard (4 órás) lapkához elegendő. Kapható 12 órás Max Life szúnyogriasztó lapka is, ezek használatával ritkábban kell cseréljük azokat.

Szúnyogriasztó erdei kiránduláshoz, vadászathoz

Vadászathoz kifejlesztettünk egy speciális lapkát, mely a hatékony szúnyogriasztó képességén felül azSzúnyogriasztó kiránduláshoz emberi szagokat is elfedi, aminek az eredménye a hatékonyabb vadászat.
A készülék működés közben hangtalan, nincs kellemetlen illata a lapkáknak, nem füstöl! Nincs permetszer, nem kell a bőrünkre fújni semmit, így nincs bőrirritáció sem. Helyezhető műanyag, fa, fém asztalra, vagy hordozó tokkal használhatjuk övre csíptetve, vagy hátizsákon. A készüléket bármikor lekapcsolhatjuk és akár hosszabb idő elteltével is a bekapcsolást követően ugyanazon lapka és patron biztosítja tovább a szúnyogmentes környezetet legyünk a kertünkben, a teraszon, vagy a természetben.

ThermaCell szúnyogriasztó lámpás a szabadban fiatal párral

A ThermaCell készülékek a hatóanyagot a szúnyogriasztó lapkából nyílt láng nélküli felhevítéssel párologtatják el. Az ehhez szükséges hőt a szabadalmazott butángáz patron biztosítja, amelyet a berendezésbe kell behelyezni. A butángáz patron 12 órán át biztosítja a hőt.
A berendezés beindítás után felhevíti a hatóanyaglapka alatti fémlapot és az elpárologtatja a hatóanyagot a készülékbe helyezett lapkáról.
Hatóanyag: (D-cis-Allethrin), a krizantémok természetes illatanyaga.

A ThermaCell szúnyogriasztók hatékonysága

  • KALANDRA FEL !
  • NINCS PERMET
  • NINCS SZAG
  • NINCS SZÚNYOG
  • 8x hatékonyabb, mint a citronella*

A következő túrádon kelj útra a ThermaCellel!

Szúnyogriasztó kiránduláshoz

Mindig is a természet volt az, ahova menekülni tudunk, a játszóterünk, és ahol dolgozni szeretünk. Nem számít hogy mi elől, vagy miért menekülünk oda, számunkra a ThermaCellnél a természet szeretete kiemelt helyen van. Nem meglepő, hogy úgy véljük hogy a friss levegőt, a szabadtéri helyeket a barátainkkal kell megosztani, nem a szúnyogokkal. Azoknak akik a szabadban akarnak lenni, a ThermaCell megalkotta a védelmet és szabadságot nyújtó szúnyogriasztó készülékeket, hogy a szabadban töltött idő aggodalommentes és élvezetes legyen bárki számára.

Szúnyogriasztó védelem kempingezéskor

A független tesztek azt mutatják, hogy a ThermaCell hatékonysága akár 96%-os, 8x hatékonyabb, mint a citronella. Ugyanezek a tanulmányok azt mutatták, hogy a ThermaCell készülékek nyújtják a legnagyobb lefedettséget, 21 m2-t. A ThermaCell küldetése, hogy kimozdítsa a szabadba azokat az embereket, akik eddig zavartak a szúnyogok. Szóval foglalja le a kemping szállást, váltsa ki a horgászengedélyt, és irány a természet!

Outdoor sorozat túrázáshoz
A tökéletes napot és a tökéletes sátorhelyet gyorsan elronthatják az idegesítő szúnyogok. A robusztus ThermaCell kempinglámpák gyors védelmet nyújtanak a táborhely 21 m2-es területén. A Max Life lapkákkal a terület 12 órás folyamatos védelmet kap akár nappal, akár éjszaka. Élvezd a természetet, stresszelj kevesebbet!

Backyard sorozat a ház körül
Nincs spray, nincs permet, nincs szúnyog! A kertben a barátokkal töltött idő eddig a spraykről, nyílt lángú fáklyákról, vagy büdös gyertyákról, füstölőkről szólt. A ThermaCell stílusos és könnyen kezelhető kerti, illetve teraszra szánt termékei hatékonyan tartják távol a szúnyogokat. Vágj vissza a kellemetlen szúnyogoknak, dőlj hátra, és hagyd a ThermaCellre a munkát, hogy távol tartsa a vérszívókat 21 m2-en.

Hunting sorozat vadászathoz
Légy láthatatlan! Mozgás, hang és szagok. Ezek a dolgok hamar felfedhetnek a leendő prédád előtt. A ThermaCell termékek 21 m2-es zónát hoznak létre körülötted. Az opcionális, vadász szériához kifejlesztett utántöltő lapkák elfedik az emberi szagokat, és távol tartják a vérszívókat és csípős rovarokat. Vidd magaddal, legyen a felszerelésed része a vadászatokhoz a ThermaCell készüléke, és maradj biztonságban, koncentrált és észrevétlen.