koi tetoválás

Koi tetoválások

Koi tetoválások igazi fanatikusoknak


Tudta, hogy a koi halak tetoválásának szimbolikus jelentése van? De mit is szimbolizálhat?
Ennek próbálunk utána járni a következő sorokban. A koi tetoválás egyesíti a történelmet és a mitológiát, állandó motívuma a japán tetoválásoknak. Fontos szerepet játszik a kínai és japán mítoszokban, legendákban, mesékben és történetekben. a koi tetoválások népszerűek azokon a helyeken, ahol a férfiasságot nagyra becsülik. 

Koi Mánia

Japánban a koi megjelenhet a fiatal férfiak alkarján vagy lábán. Az életének későbbi szakaszában ehhez sárkány is társulhat, utalva a legendára, amikor a koi sárkánnyá változott a sárkány kapujánál. A színezés, méret is különleges jelzések a férfi olyan tulajdonságát jelképezhetik, amelyre élete során vágyik.

koi tetoválásKoi ponty jelentése

Az egyéni dicsőség és nemzeti büszkeség jelképeként használják a fehér koit, amelynek a fején egyetlen piros folt van. Számos történetben a koi az erőfeszítéséről és kitartásáról szól, így képessé válik, hogy vízeséseket megmásszon, vagy éppen sárkánnyá alakuljon.

A koi mint jelkép a kitartást szimbolizálja, valamint a jellem szilárdságát. Ezen kívül a ponty jelképezi a bölcsességet, tudást, a hosszú életet és a hűséget is. A koi hosszú élete a kitartást jelképezi, formájának szépsége megihlette a művészeket és elbűvöli azokat akik úszás közben szemlélik. Ha elfogják, a koi mozdulatlanul várja a kést (a mitológiában) akárcsak a szamuráj harcos a kardot.

A buddhizmusban a koi a félelemnélküliséget és bátorságot jelképezi amint átkel az óceánon, ezáltal az emberi szenvedésre emlékeztetve, amelyen mindenki átmegy saját élete során. A koi kecsessége és szépsége ugyanakkor a család jelképé is tette a koit, elsősorban japánban, ahol gyermeknapkor koit ábrázoló csőszerű zászlókat tűznek ki. Mint minden dologban a szín megjelenése külön értelmet ad a képnek, de a színek és az ábrázolások a nyugati világban nem bírnak jelentéssel.

A keleti világban a különböző ábrázolások jelentései:

Yin Yang koi tetoválás: a Yin Yang koi halak tetoválása nagyon népszerű több okból is, megjeleníti a Japán filozófiát és tiszteleg a koi előtt. A két hal kört alkot, a kör maga szimbolikus a végtelenség és a harmónia megjelenítése.

A folyó vízzel való ábrázolás: a folyó vízzel kombinálva a koi a bátorságot, önmegvalósítást, és az élet akadályain való felülkerekedést jelképezi.

A fekete koi: a fekete koi halak a család férfi tagjainak vannak fenn tartva. Pl.: A Yin és a Yang koi ábrázolásban is a fekete a férfit jelenti

A vörös koi ábrázolása: egy japán családban a vörös hal mindig az anyát jelentikoi tetoválás

A kék és a fehér: a fiú

A pink vagy piros hal: a leány

A kék hal: jelentése a nyugalom és a béke

Sárkány hal tetoválás: a sárkány halak tetoválása tulajdonképpen elmondanak egy Japánban sokak által kedvelt történetet. A legenda szerint egy koinak volt ereje felúszni a sárga folyón, és bátorsága, hogy elússzon a sárkány kapujának vízeséséhez, azon feljutott és elérte a csúcsot így a koi átalakult sárkánnyá, ezzel jelképezve azt, hogy sikertelenül is sikeres harcot tud folytatni.

Lótusz és a koi: a lótusznak különböző kultúrákban szimbolikus jelentése van.
Lótusz: szépség, tisztaság és az újjászületés, mellette a koi: erő és bátorság

Koi tetoválás nőknek: nagyon népszerű a nők körében az önálló koi tetoválás szimbolizálja a diadalt és a bátorságot de jelenthet egy különösen nehéz időszakot.

A VISIONS TATTOO-t ajánjuk egy koi ponty tattoo beszerzésére… 🙂

További ajánlott oldalak:
compó tartása – tokhal tartása koi ponty tartásagaléria

Figyelmünket minden érdeklődőnkre kiterjesztjük!

Keressen minket telefonon
(20) 80 20 100 vagy
kérje visszahívásunkat!