Haltáp fajták

A jó minőségű haltáp akár órákon keresztül is a víz felszínen lebeg

Nem esik szét rövid időn belül, ezzel szennyezve tavunkat, amit halaink sem tudnának már megenni a szétesésük után.

Aqua-Garant haltáp
Akciós Aqua-Garant haltápok -30%

A célzott halfaj etetésére szolgáló táp számukra megfelelő összetételű és vitamin tartalmú. Nem javasolt azonban horgász boltban, ill. akvarisztikai boltban vásárolható élő csonti, tubifex, szúnyoglárva. Sok betegséget és bakteriális fertőzést okozhatnak.

Növendék, nevelő haltáp

A növendék és nevelő haltápok magasabb fehérje tartalommal rendelkeznek (a gyors növekedés érdekében) és kisebb szemcseméretűek: Copperns Prémium Grower

Színfokozó haltáp? Tropical haltáp?

Színfokozó haltáp - Velda 2 colour pellet
Akciós Velda színfokozó haltáp Színfokozó haltáp – Velda 2 colour pellet

Léteznek kimondottan színfokozó haltápok, melyeket a koik egy éves koráig nem használunk. A színek elmélyülésében segítenek ezek a tápok, illetve előhozhatnak még a bőr alatt lévő pigmentációkat, amik egyéb tápok esetében nem biztos, hogy megjelennének kedvenc koijainkon. Folyamatosan nem etethetjük ezzel a típusú táppal, maximális adagolása heti 2-3 alkalommal lehetséges.

A színfokozók, természetes adalék anyagok, jó minőségű táp esetében. Ha jó minőségű tápot vásárolunk, akkor nem szükséges pluszban színfokozó tápot vásárolnunk hozzá.

Akváriumi és tavi haltáp különbsége

Az akváriumban és a tóban is teljesen más fajtájú halakat tartunk és minden fajtának más-más a tápanyag szükséglete, ami megmutatkozik a tápok összetételénél.

A megfelelő tájékoztatás és leírás a tápok csomagolásán megtalálható.

Olvassa el vásárlás előtt a tápok leírását vagy kérje egy szakkereskedő, a Koi Mánia kollégáinak tanácsát.

 

Kedvenc eleség fajtánként vagyis „jutalomfalat” halainknak  😆


Selyemhernyó báb

Prémium jutalomfalat a koiknak selyemhernyó bábja, ami kiemelkedő fehérje tartalommal, energiában gazdag, természetes kiegészítő táp. Ízének köszönhetően halaink hamar kézhez szoktathatóak ezzel a jutalomfalattal. Gyors növekedést, egészséges bőrt, fényes színeket is elérünk vele. Csak meleg időben adható, minimum 18 C° vízhőfok esetén és a nehéz emészthetőség miatt csak kisebb adagokban, hetente maximum 3-4 alkalommal jutalmazzuk halainkat.

Aqua Silver selyemhernyó lárva
Aqua Silver selyemhernyó lárva

A koinak példáil ez a két termék királyi csemege:  😉

Osaga KOI snack selyemhernyo lárva

Aqua Silver selyemhernyó lárva

 

Garnéla rák

Csemegének még adhatunk a szárított garnélarákokat is. Magas fehérje tartalmúak, segítik halaink emésztését, karotin tartalmuk élénkíti a koik és aranyhalak színezetét. Alkalmas napi etetésre és ajánlott a fő etetés előtt alkalmazni például ezt a terméket: Tripond édesvízi szárított garnélarák

Végül egy kis szószedet az élő, fagyasztott, szárított, granulált, lemezes haltápokról

  • Pellet: az összetevőket megkeverik, őrlik, majd hidegen átpréselik. A pelletek általában apró hengerek, fényes felülettel.
  • Extrudátum: rudacska formájú eledel.  Víz és gőz hozzáadásával, melegítéssel gyártják. Véleményünk szerint ez a legjobb etető tápforma koiknak és aranyhalaknak.
  • Lemezes haltápok: kizárólag akváriumi etetésre javasoltak.
  • Granulátum: olyan extrudátum, ami aprított és méret szerint osztályozzák, elsősorban tenyészetek ivadéknevelésre használják.
  • Élő eleség: tavi halainknak (koi, aranyhal, tokok, compók) adható élő eleség is. Ásás közben találkozhatunk földi gilisztákkal, aminek nagyon örülnek kedvenceink. Csak olyan gilisztákkal etessük a koikat és egyéb tavi halainkat, ahol meg vagyunk győződve, hogy a föld, amiből kivettük a gilisztát permetszerrel és műtrágyával nem szennyezett. Élő eleséget tavainkban is találnak, erre példa a szúnyoglárva és a kisebb rákfajták. Vörös szúnyog lárvát fagyasztottan is vásárolhatunk kedvenceinknek: fagyasztott vörös szúnyoglárva

tavi aranyhal
További ajánlott oldalak:
szaktanácsadáshogyan vásároljunk szállítás
körülnézek a haltápok között  – Coppens haltápok

Érdeklődjön telefonon haltápokkal kapcsolatban:
(20) 80 20 100